Actualitate

Salariații CEO au luat calea judecății. Ce instanțe au dat termene de judecată!

Au fost date primele termene în instanță pentru minerii și energeticienii CEO care își cer drepturile ce decurg din Legea 197 sau care vor să li se recalculeze pensiile. 

Astfel, instanțele din toate județele oltene au admis cererile formulate și au stabilit termene de judecată. 

Este vorba despre salariații care au apelat la Federația Națională a Muncii care i-a pus în legătură cu o casă de avocatură, fiind, de asemenea, consultați și sprijiniți de o altă firmă de consultanță, cu informații legislative. ”Costurile totale se ridică la 500 de lei, pentru fiecare, însemnând expertiza prin care se calculează salariul brut, nu net așa cum se calculează acum. Atât plătesc oamenii”, a declarat Nicu Bunoaica, președinte executiv al FNM, la o televiziune locală.

„Federația Națională a Muncii, cu satisfacție şi încredere în actul de justiție, anunță membrilor săi primele rezultate în urma întâlnirilor cu cabinetele de avocatură privind recalcularea pensiilor. Pentru contractele încheiate, Tribunalul Mehedinţi şi Tribunalul Vâlcea au fixat primele termene de judecată, în datele de 10 octombrie, 12 octombrie şi 20 octombrie 2023. Tribunalul Hunedoara a fixat primele termene de judecată în datele de 01 noiembrie, 6 noiembrie, 15 noiembrie şi 4 decembrie 2023. 

La Tribunalul Gorj, Tribunalul Dolj şi Tribunalul Olt sunt înregistrate dosarele, urmând să se primească termene de judecată. Îndemnăm toţi membrii F.N.M. să aibă încredere în magistraţii instituţiilor judecătoreşti, în faptul că drepturile la care sunt îndreptățiti conform legilor le vor fi acordate”, a transmis Federația Națională a Muncii, într-un comunicat de presă.

FNM are precizări și pentru pensionarii din alte sectoare. “Anunțăm pe această cale că pensionarii proveniţi din industria extracţiei petrolului, din cadrul CFR şi alte activități în care au beneficiat de sporuri pot proceda la recalcularea drepturilor lor de pensie prin valorificarea integrală a acestor sporuri, pentru care au plătit CAS”, menționează sursa citată.

Peste cinci mii de gorjeni au cerut recalcularea pensiilor pe Legea 197/2021.

Vizualizări: 2,952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: