Actualitate

A falsificat termenul de garanție, ca să vândă produsele

Un magazin din Gorj a modificat data expirării unor produse de ciocolată, pentru a părea valabile. A primit o amendă uriașă, de 50.000 de lei. „Am dat o amendă de 50.000 lei la un magazin alimentar, pentru expunerea spre comercializare a unor produse alimentare cu termen de valabilitate expirat și pentru inducerea în eroare a consumatorului (prin modificarea acestui termen, astfel încât produsul să pară în termen de valabilitate). Sancțiune complementară: reținerea oficială a 23 buc. de ciocolată Kinder“, a transmis Direcția Sanitar Veterinară Gorj.

O amendă de 12.000 de lei a primit și o carmangerie, care nu a etichetat corect puiul marinat scos la vânzare.

Trei amenzi de câte zece mii de lei fiecare au primit două brutării și o carmangerie, aici problema fiind legată de lipsa de igienă a spațiilor de producție. Tavane cu infiltrații, corpuri de iluminat neprotejate, pereți cu porțiuni deteriorate, vestiare neigienizate, lipsa facilităților de spălare și uscare a mâinilor sunt doar câteva dintre neregulile constatate.

În total au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, din care 3 avertismente scrise și 11 amenzi în cuantum de 106.400 lei, unor obiective situate în Aninoasa, Bărbătești, Crușeț, Dănești, Runcu și Târgu-Jiu.

Vizualizări: 3,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: