Anchetă

Și-a cumpărat BMW cu banii furați de la o sală de jocuri din Târgu Jiu. Detaliile jafului!

Autorul unui furt comis la o sală de jocuri din Târgu Jiu și-a primit pedeapsa. Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu l-au condamnat la 2 și 6 luni de închisoare, cu suspendare.

Fapta pentru care bărbatul a fost judecat și condamnat s-a petrecut în 11 noiembrie 2021, în jurul orei 04.00. Fiind mascat, a pătruns, prin forţarea sistemului de închidere al uşii, în incinta unei săli de jocuri de pe strada 9 Mai, iar din seiful unde erau depozitați banii încasaţi a sustras 45.000 lei. 

Conform anchetatorilor, jaful a fost pus la cale în detaliu. A plecat de la domiciliu, spre sala de jocuri Play, a intrat în scara unui bloc din apropiere, loc în care acesta s-a echipat pentru fapta ce urma să o săvârșească.

”Inculpatul cunoștea că locația este prevăzută cu sistem de supraveghere video, motiv pentru care a luat decizia de a-și pune pe cap un tricou de culoare neagră, peste adidași 2 saci de gunoi, iar în mâini mănuși specifice muncii de construcție, cu scopul de a și ascunde urmele în timpul activității infracționale. De asemenea, inculpatul a luat decizia de a îmbrăca peste hainele ce le avea asupra sa o altă pereche de pantaloni și o bluză sport tip rolling. În local, inculpatul a intrat prin forțarea ușii de acces dinspre parcarea dintre blocuri, cunoscând că aceasta se deschide foarte ușor, nefiind necesare alte instrumente pentru forțarea ușii. Odată intrat în sala de jocuri, inculpatul s-a deplasat spre locul unde cunoștea că se află seiful, găsind ușa seifului neasigurată”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

A sustras banii din interiorul seifului, pe care a i-a introdus într-o geantă tip laptop, cu care plecase de la locuința sa, pentru a o utiliza în acest sens. În timp ce se deplasa către ieșirea din local, s-a împiedicat, iar din geantă au picat mai multe fișicuri pe jos. După ce a ieșit din incinta localului, s-a dus în scara de bloc unde se echipase pentru faptă, și-a dat jos tricoul de pe cap, sacii din picioare, mânușile, pantaloni și rollingul, pe care le-a introdus într-o pungă, ce a aruncat-o în spatele blocului. 

”Inculpatul a așteptat circa 2 ore în acel loc, după care a ascuns geanta cu bani lângă un gard viu, punând o bucată de țiglă peste ea și a plecat la stația de carburant Petrom din zona blocurilor Turn pentru a-și cumpăra țigări. După ce și-a cumpărat țigări s-a reîntors la locul unde a ascuns geanta cu bani, a luat geanta și a plecat spre domiciliu. În urma săvârşirii faptei, inculpatul a sustras suma de aproximativ 45.000 de lei pe care i-a folosit pentru a-şi acoperi anumite datorii pe care le avea, iar ulterior şi-a achiziţionat un autoturism marca BMW de culoare negru pe care 1-a înmatriculat”, se mai arată în document. 

A fost reținut pentru 24 de ore în luna aprilie, iar ulterior a fost pus sub control judiciar. Acesta a recunoscut săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, atât în faza de urmărire penală, cât şi în faza de judecată, a răspuns la solicitările organelor judiciare.

Astfel, magistrații au dispus în cazul său suspendarea executării pedepsei cu închisoarea pentru un termen de încercare de 3 ani. Cât timp se va afla sub supraveghere, acesta va trebui să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială. În plus, instanța l-a obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul primăriei Târgu Jiu sau la o societate a acesteia. 

De asemenea, magistrații au admis acţiunea civilă exercitată de reprezentanții sălii de jocuri şi l-au obligat la plata către aceștia a sumei de 45.000 lei cu titlu de daune morale. Mai mult, au menţinut măsura sechestrului dispusă de procurori, în luna aprilie, asupra unor bunuri, printre care și autoturismul BMW pe care l-a cumpărat cu banii sustrași. 

Hotărârea pronunțată în 20 octombrie nu este definitivă și poate fi contestată. 

 

  

 

 

Vizualizări: 1,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: