Anchetă

A înființat o cultură de cannabis cu banii câștigați în Anglia. Cum a ajuns în atenția polițiștilor!

Un gorjean de 40 de ani a fost condamnat la o pedeapsă de 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. Acesta a înființat o cultură de cannabis într-o locuință din zona Tismana. A ajuns în atenția oamenilor legii după ce un incendiu a izbucnit la clădirea unde acesta își ținea plantele de cannabis. 

În 17 decembrie 2020, cu ocazia izbucnirii unui incendiu la casa din satul Vânăta, a fost identificată o cultură de cannabis „indoor”, formată din 9 nouă plante de cannabis cu dimensiuni între 15 cm și 45 cm, plantate în ghivece. După secționarea și cântărirea acestora, a rezultat cantitatea de 580 grame masă vegetală verde. De asemenea, în curtea și în interiorul imobilului au fost găsite, printre alte bunuri, și echipamentele folosite pentru întreținerea culturii respective, precum lămpi suspendate, transformator de curent, ventilator și umidificator.

Cu ocazia audierii, bărbatul în cauză a declarat că recunoaște săvârșirea faptei de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, menționând că este consumator de cannabis și a consumat în timp ce se afla în Anglia, ocazional, în weekend-uri, iar din anul 2018, după despărțirea de soția sa, a început să consume zilnic, regulat, cannabis pe care îl producea singur în incinta locuinței sale.

A mai precizat că a revenit în România în iunie 2020 și s-a hotărât să înființeze o cultură de cannabis pentru consum propriu, achiziționând în luna iunie 2020, inițial, 5 semințe de cannabis cu prețul de 8 euro/bucată de pe un site românesc aparținând unui partener al unei firme din Olanda 

”Din această cultură, după aproximativ două luni, pe la mijlocul lunii noiembrie, a recoltat fragmente vegetale, însă a constatat că a obținut o recoltă de slabă calitate (recoltă din care au fost ridicate fragmentele vegetale la data de 17.12.2020). Totodată, inculpatul (…) a arătat că, imediat după ce a recoltat prima plantație, a plantat semințe de cannabis pentru a doua cultură, cele 9 plante fiind identificate la data de 17.12.2020, iar cu privire la aparatura utilizată pentru creșterea plantelor de cannabis acesta a achiziționat-o cu banii obținuți în urma activităților lucrative desfășurate în Anglia”, se arată în hotărârea Tribunalului Gorj. 

La pronunțarea pedepsei, magistrații au ținut cont de faptul că acesta, pe toată durata procesului penal, a avut o atitudine sinceră, recunoscând în mod constant fapta, pe care a regretat-o. Astfel, au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi au stabilit un termen de încercare de 2 ani. 

În plus, pe parcursul acestui termen, acesta va trebui să presteze muncă neremunerată în cadrul primăriei Târgu Jiu sau la o altă instituție din oraș, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

Hotărârea pronunțată de magistrații Tribunalului Gorj în 13 octombrie nu este definitivă și poate fi contestată. 

 

Vizualizări: 1,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: