Anchetă

Gorjean condamnat pentru fraude făcute acum mai bine de zece ani

Un gorjean din Padeș a fost condamnat zilele trecute la închisoare cu suspendare, pentru infracțiuni de corupție vechi de peste zece ani.

Potrivit rechizitoriului, Vasile Morega a obținut, în calitate de proprietar, subvenții pe suprafața de teren-pășuni naturale de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Local Motru și ulterior Centrul Județean Gorj, în sumă totală de 904.995 lei, folosind și prezentând cu rea-credință documente și declarații false și inexacte.

Acesta a beneficiat de complicitatea unui fost funcționar al primăriei, care între timp a decedat.

Gorjeanului i-a fost înscrisă în fals, în Registrul Agricol, suprafața totală de 72,07 ha de teren – pășuni naturale, fără ca acesta să dețină vreun act juridic ce consfințea dreptul său de proprietate asupra respectivelor suprafețe de teren. 

Gorjeanul a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de trei ani.

Acesta trebuie să dea și banii înapoi. “Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă, Agenţia de Plăţi și Intervenție pentru Agricultură din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și obligă inculpatul la plata despăgubirilor civile către partea civilă, în sumă de 904.995 lei. Menține măsura asigurătorie a sechestrului, până la concurenţa sumei de 777.820 lei”, se arată în dispozitivul sentinței Tribunalulu Gorj din 3 octombrie, care nu este definitivă.

 

Vizualizări: 1,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: