Anchetă

Fostul jurist al UATAA Motru, condamnat pentru delapidare 

Daniel Petcu, fost jurist al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare în formă continuată. 

Conform anchetatorilor, acesta, în perioada ianuarie-martie 2017, în calitate de consilier juridic în cadrul uzinei de termoficare, şi-a însuşit suma de 10.799,34 lei, din sumele de bani ce i-au fost atribuite pentru achitarea unor taxe judiciare de timbru sau onorarii experţi în cauzele în care societatea avea calitate de parte. Petcu ar fi procedat așa în 15 rânduri.

În cursul urmăririi penale, acesta a reparat prejudiciul cauzat societății. La pronunțarea pedepsei, magistrații au ținut cont de faptul că fostul jurist al UATAA Motru nu are antecedente penale. 

”De asemenea, instanța are în vedere și faptul că de la momentul epuizării comiterii faptelor (27.03.2017 ) și până în prezent, a trecut o perioada lungă de timp în care inculpatul nu a mai săvârşit alte fapte penale. Prin urmare, instanța apreciază că nu se impune executarea în regim de detenție a pedepsei aplicate, deoarece şi prin suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei scopul poate fi atins, respectiv acela de sancțiune, dar şi de mijloc de reeducare. Opinia instanţei este că inclusiv desfășurarea prezentului proces penal, a constituit o lecție, astfel încât pe viitor inculpatul să nu mai comită fapte de natură infracţională”, se arată în hotărârea Judecătoriei Motru. 

Magistrații l-au obligat ca pe durata termenului de încercare, care este de 2 ani, să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul primăriei Motru şi Colegiului Naţional ”George Coşbuc” din localitate, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

Hotărârea pronunțată în 11 octombrie de Judecătoria Motru nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Vizualizări: 2,763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: