Actualitate

Demersuri pentru carierele Roșiuța și Tismana I

Carierele Pinoasa, Husnicioara și Lupoaia vor fi închise în următorii doi ani, dar pentru alte cariere miniere ale Complexului Energetic Oltenia se fac demersuri de asigurare a activității în viitor.

Complexul Energetic Oltenia plătește circa 300 de mii de lei unei firme care să-i facă documentele necesare pentru prelungirea licenței de exploatare pentru perimetrul Tismana I.

“Prin contractarea acestor servicii se va asigura prelungirea perioadei de valabilitate a licenţei de exploatare pentru perimetrul Tismana I. Se vor intocmi un numar de 7 documentatii”, anunță compania. Termenul până la care pot fi depuse documentele este 7 decembrie. 

De asemenea, vor continua exproprierile pentru extinderea Carierei Roșiuța.

“Concret, se actualizează elementele de identificare și sumele individuale aferente despăgubirilor pentru exproprierea imobilelor prevăzute în anexa 2 la HG nr. 1031/2018. Astfel, au fost incluse în coridorul de expropriere și imobilele de tipul construcțiilor și a fost suplimentată cu 886.049,29 lei suma necesară pentru plata sumelor individuale stabilite de către instanțele de judecată pentru despăgubirea imobilelor proprietate privată aflate pe coridorul de expropriere. Banii se asigură din bugetul Ministerului Energiei”, se arată într-un document al guvernului.

În HG nr. 1031/2018 au fost incluse în coridorul de expropriere doar imobilele de tipul terenurilor, nu și imobilele de tipul construcțiilor, a mai precizat sursa citată.

Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA.

Vizualizări: 4,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: