Politică

Senatorul Iordache le cere lui Iohannis și Ciucă să se oprească 5 minute

Liderul Forța Dreptei din Gorj, senatorul Ion Iordache, le cere președintelui Klaus Iohannis și premierului Nicolae Ciucă se să oprească pentru 5 minute din activitatea curentă și să citească un memoriu întocmit de el cu specialiști din energie.

Iordache menționează în document că nu înțelege de ce populația este pregătită psihologic să înghețe de frig în case, la iarnă, pe întuneric, deși România poate evita o criză cu câteva măsuri pe termen scurt.

Acesta a pornit de la faptul că principalii producători de energie sunt ai statului și ei sunt cei care vând de două - trei ori mai scump decât produc.

„Daca bursa ar fi inundata cu 600-1000 MW, prețul energiei ar scădea instantaneu și considerabil. Singurul producător care ar putea face asta cu energie de bază (și nu doar în anumite momente), daca ar fi lăsat, este CEO“, se arată în document. 

Pentru ca termocentralele din Oltenia să asigure plusul de energie, ar fi nevoie, susține senatorul, se reangajarea personalului recent pensionat, autorizarea provizorie a Carierei Roșia, al cărei acord de mediu a fost suspendat de o instanță de judecată, rezolvarea problemelor legate de exproprieri la toate carierele miniere, achiziționarea de cărbune de la microcarierele private etc.

„Dacă alegeți să vindeți Complexul Energetic Oltenia la fier vechi, distrugeți orice șansă ca România să rămână un stat independent și prosper! Renegociați PNRR, stabiliți un calendar rezonabil și realist pentru decarbonare, aruncați la gunoi planul de restructurare al companiilor miniere până reușiți să puneți ceva în locul lor și nu transformați românii în sclavi!“, se arată în memoriul înaintat de Iordache la CSAT.

Vizualizări: 4,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: