Politică

Sorin Oprescu rămâne liber în Grecia

Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia, a decis joi, 21 iulie, instanţa de judecată din această țară.

Fostul primar al Bucureştiului rămâne liber în Grecia, potrivit Antena 3. Magistrații eleni au apreciat că Sorin Oprescu nu ar avea parte de condiții decente în închisorile din România, dacă va fi extrădat şi nu se va putea trata pentru bolile de care suferă, diabet şi alte boli asociate.

De aceea, magistrații eleni au hotărât ca acesta să nu fie extrădat și rămâne în Grecia pe perioadă nedeterminată.

Rămâne de văzut dacă procuratura elenă va mai face apel la această decizie. Sorin Oprescu (70 de ani) a primit pe 13 mai verdictul final în dosarul de corupție în care era judecat.

Instanța de la Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit 5 ani și 4 luni de închisoare.

Sentința a venit după ce fostul edil al Capitalei a părăsit țara. Sorin Oprescu a fost prins în Grecia și arestat în vederea extrădării. Într-un final, instanța a decis să îl elibereze pe cauțiune.

Fostul edil a trebuit să plătească o cauțiune de 5.000 de euro și a fost obligat să se prezinte la poliţie de două ori pe lună.

În maximum 40 de zile, judecătorii din Atena ar fi trebuit să decidă dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România, însă termenul a expirat pe 10 iulie.

Vizualizări: 820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: