Social

Se decolmatează pârâul Valea Susenilor

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj execută, în această perioadă, lucrarea „Decolmatare pârâu Valea Susenilor”, la Ursați, pe o lungime de 0.5 km.

„Precipitațiile abundente, căzute în perioada anterioară, au determinat viituri repetate și semnificative pe pârâul Valea Susenilor, iar caracterul torențial al cursului de apă și al pantei mari au generat eroziuni de mal, regresie al talvegului și depuneri haotice de balast, afectând proprietățile cetățenilor riverani de pe raza localități Ursați, Municipiul Târgu Jiu”, anunță SGA Gorj.

Lucrarea se execută mecanizat, fiind folosite un buldozer, un buldoexcavator și trei autobasculante din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj. 

Prin executarea acestei lucrări se asigură secțiunea optimă de scurgere a apei, stoparea fenomenului de eroziune a malurilor pârâului Valea Susenilor și punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă.

Lucrările executate nu înrăutățesc nivelul actual al apelor de suprafață sau subterane și nu influențează negativ obiectivele din zonă. 

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: