Actualitate

Burlan îi dă replica lui Giorgi: Nu a sesizat niciodată nimic

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, i-a dat o scurtă replică fostului supraveghetor al companiei, Gabriel Giorgi, care l-a acuzat în ultimele zile că închide ochii la furturile din carierele miniere.

Burlan a fost întrebat aseară la Gorj TV cum comentează acuzațiile. “Chiar vreau să trecem repede peste subiect, nu se merită să discutăm acest subiect, pentru că are un comportament conflictual, un comportament de copil, căruia i-ai luat o jucărie și apoi începe să țipe”, a spus Burlan.

Acesta a făcut referire la faptul că Giorgi și-a început dezvăluirile după ce nu i-a mai fost prelugit mandatul de supraveghetor de către acționari, sugerând că aceștia au fost influențați de Burlan. “Ce ți se poate întâmpla dacă îl întrebi pe președintele directoratului din CE Oltenia ce măsuri adoptă pentru stoparea furturilor din carieră? Răspuns: Ministrul Energiei nu-ți mai prelungește mandatul din Consiliul de Supravegere al CEO pentru... impertinență!”, a fost una dintre postările lui Giorgi.

Burlan a spus că Giorgi a avut un mandat de patru luni la CS și avea instrumentele în timpul mandatului pentru a verifica dacă a constatat o neregulă, prin serviciul de Audit. “Putea să sesizeze. Am văzut că m-a sesizat. Nu m-a sesizat niciodată cu nimic”, a mai spus Burlan. Ori, Giorgi a scris că furtul de motorină l-a sesizat chiar în ședința de CS: “În ultima ședință de CS l-am întrebat pe președintele directoratului de aceste furturi și confirmări fictive! Rezultatul îl știți! Sunt convins că ministrul energiei, dl. Virgil Popescu, a luat o decizie în necunoștință de cauză bazându-se pe minciunile lui Burlan, necunoscând realitatea din teren! Sunt convins că nu știe nici faptul că motorina furată este vândută sub prețul pieței la anumiți prestatori din CEO care își confirmă fictiv utilajele și aceeași motorină o încasează de mai multe ori! Oare de ce Daniel Burlan, aducându-i-se la cunoștință, implicit știind de acest fapt, nu ia nicio măsură???!!!”.

Burlan îi atrage atenția lui Giorgi că are obligații față de companie și după încetarea mandatului de supraveghetor, sugerându-i probabil că nu e cazul să dea din gură. “El a avut un contract de mandat, contractul de mandat are niște clauze și după, nu numai în timpul contractului de mandat”, a spus Burlan. 

Pe de altă parte, acesta îl invită pe Giorgi să sesizeze organele abilitare. “Dacă are elemente că am prejudiciat, îl rog să sesizeze organele abilitate și să demonstreze”, a mai spus Burlan.

Rămâne de văzut dacă dezvăluirile vor continua. Burlan a spus însă că ceea ce a făcut Giorgi “nu se face”. Managerul companiei a precizat însă că toate aspectele publicate de acesta, și cu draglina pe care se înregistrează consumuri fictive de motorină, și cu tamburul nou care ar fi fost recondiționat au fost verificate de comisii speciale și nu s-au confirmat. “E o persoană conflictuală, unde a fost a intrat în conflict cu toată lumea”, a concluzionat Burlan la Gorj TV.

Vizualizări: 3,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: