Actualitate

O companie anunță 400 de concedieri

Combinatul chimic Chimcomplex Borzești a anunțat luni că va concedia aproape 400 de angajați, în cadrul unui program de disponibilizare colectivă, după ce recent și-a și închis temporar producția din cauza prețurilor la gaze.

„Chimcomplex informează investitorii în legătura cu demararea unui program de disponibilizare colectivă care vizează un număr de 396 de angajați ai societății. Această măsură are la baza necesitatea redimensionării și eficientizării activității Societății, ca urmare a sinergiilor/comasărilor dintre platformele industriale din Râmnicu Vâlcea și Onești, dar și în contextul economic și geo-politic actual, în care compania are în vedere să optimizeze costurile operaționale și de funcționare, să își eficientizeze activitatea, în scopul utilizării cu randament maxim al resurselor umane și financiare, să se adapteze la influențele exercitate de contextul național și internațional de criză, pentru a depăși toate provocările”, arată un comunicat al companiei publicat la Bursa de Valori București.

Compania a anunțat încă din martie că intră într-un program major de restructurare în încercarea de a face faţă creşterilor preţurilor la energie și că încearcă să caute soluţii pentru protejarea angajaţilor, dar dacă preţurile la energie nu îşi vor reveni, ia în calcul disponibilizări colective.

În august, Chimcomplex a închis temporar activitatea de producție în cadrul platformei industriale Borzești pe o perioadă de 14 zile, din cauza prețurilor în creștere la energie electrică și gaze naturale. 

Chimcomplex, principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, şi companie strategică pentru economia românească, a încheiat anul 2021 cu afaceri de 2,24 miliarde lei. 

Vizualizări: 962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: