antiVirale

Se anunță temperaturi de 40 de grade la mijloc de iulie!

Temperaturile sunt în creștere de la o zi la alta, iar jumătatea lunii iulie se anunță cu temperaturi de 40 de grade în România.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a prezentat prognoza meteo actualizată din care reiese că săptămâna următoare o să fie temperaturi de peste 37 de grade Celsius la umbră, la soare acestea depășind 40 de grade. Nu vor dispărea însă fenomenele meteo extreme de instabilitate atmosferică.

„Până acum am atins valori de temperaturi ce au caracterizat o vreme caniculară în partea de sud-est a țării. Temperatura resimțită a depășit de asemenea 40° și cu siguranță pe parcursul săptămânii viitoare, mai ales de la mijlocul acesteia, vom discuta de temperaturi măsurate la umbră, de peste posibil 37° iar acestea asociate cu grad mare de umezeală, cu siguranță vor determina temperaturi resimțite care să depășească în regiunile extracarpatice 40 de grade", a spus Elena Mateescu.

În zona Olteniei, temperatura va ajunge la aceste maxime la Severin,dar și la Târgu Jiu sunt anunțate maxime de 35-36 de grade.

Începând de luni temperatura maximă nu va mai scădea sub 30 de grade, anunțându-se cea mai călduroasă și caniculară săptămână din acest an.

Vizualizări: 1,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: