antiVirale

Simpozion de mâncare tradițională în Gorj

Timp de două zile are loc în Gorj, simpozionul „Bucătăria tradițională românească”, ediția I, la Polovragi, un festival dedicat gurmanzilor și nu numai, unde se pot degusta preparate tradiționale românești. 

Vor lua parte atât cei care vor să guste preparatele tradiționale, dar și specialiști care vor discuta despre preparatele locale din mai multe județe și despre dezvoltarea punctelor gastronomice. „Scopul acestui simpozion, desfășurat pentru două zile, 8-9 iulie, în Poiana Mănăstirii Polovragi este deschiderea unui nou capitol în cultura gastronomică gorjeană”, au anunțat organizatorii, Asociația „Turism Oltenia de sub munte” în parteneriat cu Gal Parâng, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria Comunei Polovragi și Direcția Județeană pentru Cultură Gorj.

Cu această ocazie organizatorii și-au propus redescoperirea tradițiilor și aptitudinilor gastronomice, dar și punerea acestui simpozion pe harta gastronomică românească. 

Duminică, 9 iulie, vor fi gătite pentru public mâncăruri tradiționale în țăst, iar rețetele locale vor fi incluse într-o carte care va fi editată după acest Simpozion, de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. „Așadar puteți degusta rețete vechi, dar și să participați la dezbateri în cadrul acestui simpozion. Evenimentul se adresează atât publicului larg și curios, cât și specialiștilor”, a precizat managerul CJCPCT Gorj, Pompiliu Ciolacu. 

În Poiana Mănăstirii Polovragi turiștii au posibilitatea să îi vadă până pe 9 iulie la lucru și pe cei cinci sculptori veniți la ediția a VI-a a Taberei de Sculptură „Simboluri Dacice în arta lemnului din România”.

Vizualizări: 1,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: