pamFLEȚI

Sătenii au blocat un pod pentru a opri convoaiele NATO - VIDEO

Locuitorii satului Cincşor din România au blocat un pod pentru trecerea camioanelor militare care participă la construcția unei baze NATO în apropierea județului Brașov, informează postul de televiziune TVR.

 
Se precizează că un convoi cu tehnică militară a rămas blocat pe pod, unde localnicii au închis trecerea vehiculelor cu blocuri de beton. "Podul este una dintre puținele căi de acces către poligonul Cincu, unde se desfăşoară lucrări de construcţie a unei baze pentru gruparea de luptă NATO" - se afirmă în informaţia TVR.

După cum afirmă locuitorii din Cincşor, dacă podul se prăbușește, ei ar putea pierde toate căile de acces, deoarece un alt pod din apropiere a fost, anterior, închis pentru demolare. Se precizează că podul poate fi traversat de vehicule cu o greutate de cel mult 12 tone, însă Ministerul Apărării din România trimite camioane care transportă tancuri cu greutatea de 60 de tone, potrivit Rador.

Amintim că, în decembrie 2021, locuitorii orașelor Morava și Kuçova din Albania au protestat împotriva planurilor de extindere a unui aerodrom NATO pe teritoriile lor, deoarece compensația oferită de stat era cu mult sub preţul pieței.

Vizualizări: 2,311

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: