Diaspora

Sârbii au uitat când i-am trădat. Au donat României medicamente și oxigen

Serbia a trimis luni României o donație în medicamente și oxigen pentru tratarea persoanelor infectate de coronavirus. Donația Guvernului Serbiei pentru România, la inițiativa președintelui Aleksandar Vučić, a fost trimisă din fața Palatului Serbiei, la care a asistat ministrul Afacerilor Externe, Nikola Selaković.

 

României i-au fost livrate circa 6.500 de cutii de medicamente și aproximativ 900 de litri pentru concentratoare de oxigen. 

„Serbia trimite ajutor umanitar în medicamente și oxigen, de care vecinii noștri din România au nevoie foarte mare. Suntem convinși că ajutorul va salva multe vieți”, a menționat Selaković.

Probabil că sârbii încep să ierte România pentru gestul de slugărnicie făcut în 1999 față de NATO, când a permis survolarea spațiului aerian românesc de către aeronavele care au bombardat Serbia timp de 78 de zile.

Sârbii au avut motive să se simtă trădați, noroc cu șeful de gară din Pielești, Florin Pătrăchioiu, care tot în 1999 a ținut în loc un tren NATO cu armament, timp de patru ore, pentru că îi lipsea o ștampilă, devenind astfel subiect de film, dar și erou în Serbia.

Vizualizări: 2,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: