Actualitate

Șanse puține pentru tinerii cu studii superioare. Vezi oferta AJOFM Gorj!

Ai carte, n-ai parte! Gorjenii cu studii superioare își găsesc cu greu un loc de muncă în județul nostru. O simplă verificare a site-ului Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Gorj scoate în evidență că oferta pentru cei care au terminat o facultate este una extrem de săracă.

Majoritatea posturilor pentru care se caută personal sunt pentru cei care au terminat doar școala gimnazială sau liceul. 


Din cele câteva sute de locuri de muncă, disponibile prin intermediul AJOFM Gorj, doar câteva au drept cerințe de studii universitare. De exemplu, în momentul de față se caută doar câte o persoană pentru următoarele posturi: agent de vânzări, autopsie, biolog, casier, economist, designer grafică, director de societate, inginer în industria alimentară, kinetoterapeut, manager marketing, operator vânzări prin telefon, profesor limbi străine și secretar de facultate. 

La polul opus sunt locurile de muncă pentru necalificați. Zeci de posturi pentru cei care au absolvit doar școala gimnazială sau liceul, au fost raportate la AJOFM Gorj. 

În aceste condiții, nu este de mirare de ce tinerii din județul nostru preferă să își facă un viitor în alte zone ale țării, sau chiar peste hotare. 

Vizualizări: 835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: