Eveniment

Sancțiuni pentru transport ilegal de lemne

Polițiștii gorjeni au continuat activitățile de verificare a persoanelor și societăților comerciale care efectuează operațiuni cu material lemnos, în urma cărora au constatat nereguli și au aplicat amenzi în cuantum de 65.000 de lei. De asemenea, oamenii legii au dispus confiscarea valorică a peste 753 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 143.628 de lei. 

Astfel, în 10 și 11 aprilie, polițiștii din Târgu Jiu au efectuat verificări cu privire la legalitatea trasabilității materialului lemnos, pe raza comunelor Drăguțești, Runcu și Arcani. Cu acest prilej, oamenii legii au constat că patru persoane, în perioada  octombrie-martie, au efectuat transporturi de material lemnos, cu autoutilitarele personale, care au depășit limita legală, de 20 de metri cubi.  Depășirile au fost de peste 120 de  metri cubi de material lemnos.

”În cauză, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a celor patru persoane, cu amenzi în cuantum de 10.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării valorice a celor peste 120 de  metri cubi de material lemnos, transportat ilegal, în valoare de aproximativ 23.927 de lei”, a transmis IPJ Gorj. 

Totodată, marți, polițiștii din Motru au acționat pe raza municipiului, ocazie cu care au constatat faptul că doi bărbați au transportat cu autoutilitarele personale, în ultimele 6 luni, cantități de material lemnos, care au depășit limita legală. În acest caz, a fost vorba de peste 109, respectiv 49 de metri cubi de material lemnos transportat ilegal. 

Cei doi au fost amendați cu amenzi în cuantum de 10.000 de lei. De asemenea, cei peste 158 de  metri cubi de material lemnos, transportat ilegal, în valoare de aproximativ 29.136 de lei, au fost confiscați. 

 

 

Vizualizări: 818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: