Eveniment

Rovinăreni condamnați după o altercație la ștrand

Doi rovinăreni în vârstă de 23 de ani, respectiv 49 ani, au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu pentru loviri sau alte violențe și amenințare, după de au agresat și amenințat un tânăr în timp ce se aflau la ștrandul din localitate. Unul a primit o pedeapsă de 7 luni de închisoare, iar celălalt de 1 an, o lună și 10 zile de închisoare, ambele fiind cu suspendare.

Fapta s-a petrecut în luna iunie 2019, la ștrandul din Rovinari. Unul dintre inculpați, sub pretextul că desfășoară activități de menținere a ordinii în incinta ștrandului, i-a reproșat unui tânăr de 27 de ani, pe care îl cunoștea, că nu respectă regulile din incinta unității, solicitându-i să părăsească locația, deși nu era agent de pază.

În aceste circumstanțe, tânărul respectiv a afirmat că își va suna tatăl, pentru a-i relata cele întâmplate, iar în acel moment bărbatul de 49 de ani a devenit recalcitrant și l-a amenințat că îl va incendia, spunându-i că același lucru urmează să se întâmple și cu magazinul pe care îl deține tatăl tânărului. 

La scurt timp, l-a îmbrâncit cu scopul de a-l determina să se deplaseze către ieșire, iar când au ajuns în fața ștrandului, tânărul a fost lovit cu palmele peste față, iar individul l-a apăsat cu degetele în zona ochilor.

Ulterior, tânărul agresat a parcurs câțiva metri, cu scopul de a se deplasa la organele de poliție, însă a fost ajuns din urmă de către celălalt inculpat, care observase ce se întâmplase până în acel moment și, cu toate acestea, i-a aplicat și acesta o lovitură cu pumnul în partea dreaptă a feței.

În fața instanței, cei doi și-au recunoscut fapta, însă magistrații au considerat că aceștia nu au fost sinceri. ”Conduita inculpaților pe parcursul procesului penal a fost cooperantă, însă nesinceră, pe parcursul urmăririi penale încercând să acrediteze o versiune favorabilă a faptelor, iar recunoașterea a survenit în mod formal, în timpul judecății, cu scopul vădit de a beneficia de reducerea pedepsei, iar nu ca urmare a regretului și a conștientizării atitudinii lor profund antisociale”, se arată în hotărârea magistraților Judecătoriei Târgu Jiu. 

Pe lângă faptul că se va afla sub supraveghere timp de 3 ani, unul dintre agresori va trebui să presteze, timp de 90 de zile, o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul liceului din Rovinari sau în cadrul primăriei. De asemenea, cei doi vor trebui să achite tânărului agresat, în solidar, daune materiale în sumă de 200 lei, dar și daune morale de 2000 lei.

Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu, pronunțată luni, 11 aprilie, poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Vizualizări: 2,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: