Anchetă

Salariul lui Pințea la OMV a crescut cât a fost nevasta la CE Oltenia

Lăcrămioara Diaconu Pințea a plecat prin demisie din Directoratul Complexului Energetic Oltenia, după ce a lăsat companiei un plan de restructurare care va duce la închiderea înainte de vreme a grupurilor energetice pe cărbune.

Pințea nu a spus unde pleacă, dar a precizat că tot la o companie din energie. O să vedem dacă se pricepe și la construit proiecte energetice, că la CE Oltenia a stat doar la partea de distrugere.

Am observat însă un detaliu interesant în declarația de avere a fostei directoare de la CE Oltenia. În declarația din 2022, și-a trecut o remunerație brută, de la CE Oltenia, pe perioada ianuarie 2021 - mai 2022, de 536.656 lei. Soțul ei, Viorel Pințea, a câștigat de la OMV, în perioada ianuarie - august 2021, suma de 921.226 lei brut.

Până aici, nimic neobișnuit. Dar, dacă ne uităm pe o declarație din 2020 a Lăcrămioarei Pințea, observăm că veniturile soțului au crescut spectaculos. Astfel, în iunie 2020, aceasta scria în declarația de avere că soțul ei a avut venituri din salarii de la OMV Petrom în anul precedent de 372.043 lei... În condițiile în care, în mandatul lui Pințea, CE Oltenia s-a asociat cu OMV Petrom pentru realizarea unor parcuri fotovoltaice, triplarea salariului soțului ar merita o explicație.

 

Vizualizări: 3,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: