Anchetă

Un gorjean va sta 12 ani la închisoare

Un bărbat din comuna gorjeană Drăguțești, care și-a omorât mama, a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Sentința pronunțată de Tribunalul Gorj pe 23 decembrie nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut în septembrie 2020. Bătrâna avea 88 de ani și se certa des cu fiul ei. Aceasta îi cerea acestuia să plece la muncă în străinătate, pentru ca nora să poată veni în țară să aibă grijă de ea.

“În esență, s-a reținut faptul că, în data de 10/11 septembrie 2020, în jurul orelor 21:00 – 22:00, aflându-se la domiciliul din comuna Drăguțești, sat Drăguţeşti, bărbatul i-a aplicat cu intensitate lovituri cu pumnii mamei sale, apoi s-a năpustit asupra acesteia şi, prin compresie, i-a produs fracturi costale pe multiplii linii şi fracturi de corp sternal, care au dus la contuzii pulmonare şi ruptură pulmonară, iar pentru a nu mai țipa i-a acoperit cu mâna nasul şi gura, asfixiind-o, în final aceasta decedând”, se arată în documentul de la instanță.

Bărbatul acuzat de crimă obișnuia să consume băuturi alcoolice. “Inculpatul pare să regrete sincer fapta pe care a comis-o, cel mai probabil numai pe fondul consumului de alcool, fiul acestuia declarând că tatăl său a avut multă vreme probleme legate de consumul de alcool însă din primăvara anului 2021 nu a mai prea băut. Pe de altă parte, instanța are în vedere circumstanțele concrete în care a fost săvârșită fapta, respectiv inculpatul a suprimat viața victimei prin multiple lovituri aplicate cu intensitate în zone vitale, cu un baston, cu pumnii, urcându-se cu genunchii pe pieptul acesteia pentru ca, în final, să îi acopere nasul și gura cu palma până când aceasta nu a mai respirat. Victima, mama inculpatului, era o femeie în vârstă, incapabilă să opună rezistență întrucât suferea de multiple afecțiuni, inclusiv dificultăți de deplasare, iar, la momentul săvârșirii faptei, se afla întinsă în pat. Nu poate fi neglijată nici atitudinea inculpatului ulterior săvârșirii faptei. Acesta, după ce a realizat că victima a decedat, s-a dus să se culce iar dimineața a plecat la magazinul din sat, spunând ca mama sa a decedat și a solicitat ajutor pentru a o spăla și îmbrăca. A încercat să acrediteze ideea că victima s-a autoaccidentat, căzând pe scările locuinței”, mai arată sursa citată.

Bărbatul este în arest preventiv.

 

Vizualizări: 10,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: