Actualitate

Salariat: CEO se va transforma într-o mare gogoșerie

Salariații Complexului Energetic Oltenia sunt fericiți dacă îndeplinesc condițiile de pensionare anul viitor, dar ceilalți se întreabă ce îi așteaptă.

Legea pensiilor va fi schimbată și unii spun că vor pierde dreptul de a se pensiona cu 13 ani mai devreme. Acum, că vor pierde doi ani, trei ani sau mai mulți, încă nu se știe. Politicienii de toate culorile dezbat subiectul și îi asigură pe mineri și energeticieni că sunt preocupați de problema lor. Dar nu-i mai crede nimeni.

Oamenii numără zilele pe care le mai au până la pensie, dar pe de altă parte se întreabă și dacă termocentralele vor mai produce după 31 decembrie 2025. Sfârșitul energiei pe cărbune ar fi trebuit să fie în 2032 și nimeni nu știe cum de în planul de restructurare de la CE Oltenia scrie că, de la 1 ianuarie 2026, toate grupurile vor fi închise, în rezervă tehnică sau în conservare. De ce închid CEO cu mulți ani înainte de a fi obligatoriu?

Grupul de la Turceni care este în conservare din iulie 2023 nu a mai fost pornit și rămâne de văzut dacă va mai fi pornit vreodată. Conservare înseamnă închidere, spun oamenii.

Dar, ne-a plăcut remarca făcută de un salariat pe pagina de socializare. CEO se va transforma într-o mare gogoșerie în 2024, pentru că e an electoral și va produce gogoși electorale. “După aceea nu vom mai vedea fum pe coșurile termocentralelor”, este predicția unui pensionar din companie.

Vizualizări: 2,914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: