Actualitate

Complexul energetic care nu a produs nimic

Termocentrala de la Paroșeni și cele patru mine de huilă din Valea Jiului au trecut acum o lună de la Complexul Energetic Hunedoara la noul Complex Energetic Valea Jiului. De atunci, centrala nu a produs nimic, pentru că nu a avut niciodată cărbune suficient, arată economica.net.

Centrala de la Paroșeni, singura care mai funcționează cu huilă extrasă din Valea Jiului după oprirea centralei de la Mintia, are o capacitate disponibilă netă de 130 MW.

În data de 2 octombrie, guvernul adopta mai multe acte normative, ideea finală fiind aceea că vechiul Complex Energetic Hunedoara, falit, cel care avea centrala de la Paroșeni și minele Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, care se vor închide etapizat până în 2032, dispare, iar cu aceste active ia naștere noul Complex Energetic Valea Jiului.

“Pentru prestarea serviciul de interes public de către Societatea Complexul Energetic Valea Jiului SA, în lunile rămase ale anului 2023, se va acorda o justă compensație în valoare de 65.804.000 RON, suportată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, în vederea susținerii costurilor unităților intrate în proces de închidere, costuri care nu sunt legate de producția curentă”, anunța Ministerul Energiei, într-un comunicat din luna septembrie.

 

Vizualizări: 1,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: