Actualitate

De ce nu a fost renegociat Planul de Restructurare al CEO în luna aprilie

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, anunță public care a fost motivul pentru care Ministerul Energiei nu a renegociat Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia în luna aprilie, așa cum avea posibilitatea. Chiar dacă Popescu a făcut demersuri către conducerea companiei energetice să prezinte acel plan, boșii CEO au refuzat acest lucru, fapt ce s-ar fi datorat unor presiuni venite chiar de la Ministerul Energiei.

Acest lucru a avut ca scop final tocmai absența de la negocierile din luna aprilie cu Comisia Europeană, un fapt extrem de grav, care ar putea avea repercusiuni foarte grave pentru viitorul producătorului de energie din Gorj.

„Ghinea și Virgil Popescu sunt autorii închiderii mineritului și energiei din Gorj, să fim clari și să știe toată lumea! Noi, ca și guvernare și ca autorități publice locale, cu un program de închidere pe care dacă nu-l respectăm, toată lumea o să arate cu degetul din țară, pentru că celelalte județe o să spună, noi vrem banii din PNRR. Lucrurile sunt complicate. Am văzut în aceste zile o încercare timidă zic eu de negociere la nivelul Comisiei Europene pentru decalarea unor termene și vreau să vă reamintesc un episod. Parlamentul European, în decembrie 2022, a fost de acord ca anumite capitole din PNRR din fiecare țară să fie rediscutate până în luna aprilie a acestui an. Eu am încercat să discut cu conducerea CEO și cu Ministrul energiei, Virgil Popescu, și de fiecare dată am fost refuzat. Conducerea CEO avea obligația să participe la anumite ședințe ale Comisiei de Dialog Social nu a venit și acum îmi dau seama că acel refuz a fost din cauza faptului că nu au vrut și li s-a impus de la nivel central să prezinte programul astfel încât să nu fie rediscutat. S-a pierdut un tren important atunci!”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

 

Vizualizări: 1,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: