Politică

Geică (ADN) cere subvenție pentru taxa de salubrizare

Toate utilitățile pe care le plătesc gorjenii s-au dublat în ultima perioadă.

Dragoș Geică este consilier local la Țicleni, Gorj, din partea Alternativei pentru Demnitate Națională. Acesta a transmis ieri Primăriei Țicleni materialele necesare pentru ca jumătate din taxa de gunoi de 11 lei/lună/ persoană să fie suportată de la bugetul local, așa încât fiecare persoană fizică să plătească 5,5 lei/lună pentru gunoi.

Geică a explicat că subvenția se aplică și în alte zone ale țării, este perfect legală și mai ales necesară în contextul actual, în care populația a fost sărăcită din cauza facturilor la utilități.

“Această subvenție se acordă în baza prevederilor art. 25 lit. a) din Legea nr. 101/2006. Dat fiind că veniturile oamenilor au rămas la fel, însă prețurile la gaze, curent, combustibili, alimente, etc., au crescut în mod exagerat, acordarea subvenției este necesară și oportună. Precizez că această subvenție s-a acordat și se acordă în alte localități ale țării noastre, fiind un drept cetățenesc, iar nu vreo favoare”, a transmis Geică.

Rămâne de văzut dacă și consilierii locali ai altor partide se vor gândi la cetățeni atunci când proiectul va fi supus la vot.

 

Vizualizări: 1,533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: