Actualitate

Îi cere lui Burduja să demisioneze dacă eșuează negocierile cu Comisia Europeană

Sindicaliștii din județul Gorj își doresc ca ministrul Energiei, Sebastian Burduja, să demisioneze în cazul în care negocierile cu Comisia Europeană pentru prelungirea termenelor din Planul de Restructurare vor eșua.

Totuși, liderii nu cred că Burduja o să recurgă la un astfel de gest, pentru că nimeni nu a demisionat atât de ușor dintr-o funcție de ministru.

Conform termenelor prevăzute în Planul de Restructurare, grupurile energetice ale Complexului Energetic Oltenia ar urma să intre în rezervă de capacitate în anul 2026. „Evident că s-ar impune plecarea ministrului Energiei în cazul în care vor eșua aceste negocieri. Până la urmă, asta este una dintre problemele ministrului care trebuie rezolvată, nu? Dacă nu rezolvi aceste probleme, de ce să mai stai? Există vreun ministru care a plecat de bună voie de undeva, pentru că eu nu-mi aduc aminte”, a spus Boby Munteanu, liderul CARTEL ALFA Gorj.

Ce a spus Burduja după întâlnirea cu comisarii europeni

Sebastian Burduja a participat săptămâna trecută la o întrevedere la Bruxelles, unde a încercat oficial să negocieze termenele de închidere. Tot oficial a anunțat că „Ieri şi astăzi am avut un maraton de întâlniri la Bruxelles. Concluzia generală: sprijin şi deschidere din partea Comisiei Europene faţă de toate temele ridicate. Este şi o promisiune îndeplinită: am spus că voi veni aici în luna octombrie pentru discuţii directe legate de viitorul mineritului în Gorj şi Hunedoara”, însă îl mai crede cineva?

 

 

Vizualizări: 1,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: