Ultima oră

CSM Târgu Jiu debutează în Europa

CSM Târgu-Jiu se pregătește să bifeze o nouă premieră: participarea în cupele europene. Formația gorjeană va disputa o dublă istorică, pe teren propriu, sâmbătă și duminică, cu gruparea suedeză HK Onnereds, în Turul 3 din EHF European League Women. Ambele meciuri vor începe la ora 18.00.

După primul sezon pe prima scenă a handbalului românesc, în care a avut o evoluție apreciată și în care a reușit performanța de a juca finala Cupei României, CSM Târgu Jiu și-a câștigat dreptul de a reprezenta România în cupele europene. Gruparea gorjeană a intrat în urna pentru Turul 3 din EHF European League Women, iar sorții i-au scos în cale o reprezentantă a handbalului suedez, HK Onnereds, gruparea care a terminat sezonul trecut pe locul 3 în Suedia. În Turul 2 preliminar, Onnereds HK a trecut de austriecele de la Hypo Niederosterreich.

CSM are însă atuu-urile unei competiții interne superioare, pentru că este știut faptul că Liga Florilor, una dintre cele mai puternice ligi din lume, este peste campionatul suedez, dar și al disputării celor două partide pe teren propriu. Antrenorul Liviu Andrieș este convins că echipa se va ridica la nivelul acestei competiții.

”Într-adevăr este o pagină de istorie pentru sportul de echipă din județul Gorj. E clar că iubitorii noștri de handbal sunt nerăbdători, precum suntem și noi. Toată lumea care este prinsă în acest acest proiect, în această echipă, de-abia așteaptă acest moment. Un moment deosebit de plăcut și de important pentru fiecare dintre noi și cred că ne vom ridica la nivelul acestei competiții și la nivelul acestui tur trei al Cupei EHF. Sunt convins că, sâmbătă și duminică, vom face jocuri nemaipomenite și, la final, ne vom bucura de o calificare istorică în grupele EHF. Va trebui să fim foarte atenți, foarte bine organizați, foarte bine pregătiți și foarte pragmatici. Da, putem să considerăm că este un atu că jucăm în fața propriilor suporteri. Sunt convins că, sâmbătă și duminică, sala va fi plină” a declarat Andrieș.

Vizualizări: 590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: