Social

S-a stins din viață Ion Vasioiu, profesor de istorie la CNTV Târgu-Jiu

Corpul didactic al Colegiului Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu este de astăzi mai sărac, după trecerea în neființă a unuia dintre cei mai veseli și iubiți profesori de la CNTV, Ion Vasioiu. În calitate de profesor de istorie, dar și diriginte, a format zeci de generații de elevi, fiind ca un părinte pentru aceștia. 

Colegii de breaslă îl caracterizau pe "Nelu" Vasioiu ca fiind omul care aducea o vorbă bună și alunga tristețea din cancelarie, atunci când era nevoie. De astăzi, însă, domnul profesor Ion Vasioiu nu mai poate aduce zâmbete pe chipul elevilor sau al colegilor săi. Acesta va rămâne însă veșnic în amintirea celor ce l-au cunoscut, ca fiind un om blând, un profesor excelent, apropiat cu sufletul de "copiii" săi și un coleg de nădejde.

“Povestea vieții fiecăruia dintre noi se scrie zi de zi. Sunt oameni însă, privilegiați, cu rol definitoriu în povestea celorlalți, care ne învață să trăim prezentul cu înțelepciunea din trecut și cu gândul mereu către viitor, care creează o poveste pentru fiecare dintre cei care îl cunosc. Domnul profesor Nelu Vasioiu este, căci va trăi mereu prin bucuria, dragostea pentru istorie și oameni, insuflată atâtor generații de elevi, unul dintre cei privilegiați. O viață întreagă Profesor, om al școlii, coleg extraordinar, domnul profesor ne zâmbește dintre nori și ne va veghea de acum încolo, ca nu cumva să uităm.

Nu vom uita, Domnule Profesor, veselia pe care o creați mereu în jurul dumneavoastră, lecțiile de istorie devenite ușor, aproape fără să ne dăm seama, lecții de viață, emoția deplină și fericirea când vorbeați despre familia dumneavoastră, grija pentru fiecare coleg. Oamenii buni nu pleacă, se mută doar pentru o clipă în stele, călătoresc liberi în trecut, prezent sau viitor. Noi, colegii și elevii dumneavoastră, suntem mai săraci, mai triști, mai singuri. Vara își ia și anul acesta tributul și trebuie să învățăm, încă o dată, să îi căutăm pe cei dragi în amintire. Domnule Profesor, veți fi mereu cu noi, căci de fiecare dată când vom reciti Iliada sau Odiseea, când vom rememora evenimente, fapte și oameni, când ne vom plimba prin școala pe care ați iubit-o și căreia i-ați dăruit atât de mult, când vom privi către locul din cancelarie unde mereu aveați un gând vesel pentru fiecare, veți fi cu noi...”, a fost mesajul transmis pe retelele de socializare de către reprezentanții CNTV. 

Vizualizări: 4,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: