Social

Îngrijire la domiciliu pentru bătrânii din Bălești

Primăria Bălești a reabilitat cu fonduri europene sediul fostei primării Cornești și acum așteaptă finanțare europeană pentru un alt program social care va genera locuri de muncă. Programul va avea și o componentă de îngrijire la domiciliu pentru bătrânii din comună, extrem de necesară, câtă vreme mulți au rămas singuri, având copiii plecați la muncă în străinătate.

Clădirea reabilitată a funcționat cândva ca sediu pentru primăria Cornești. Atunci când s-a făcut reorganizarea teritorială, pe această clădire s-a pus lacătul și acum stătea să se dărâme. 

”Am reabilitat această clădire cu fonduri europene pentru că era păcat să se dărâme sub privirile noastre. Era în paragină și am reușit să obținem fonduri europene pentru realizarea aici a unui centru social pentru îngrijirea bătrânilor. Valoarea investiției este de 300.000 de euro. Lucrările la această locație au început în 2019”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul din Bălești.

Autoritățile din Bălești așteaptă finanțate pentru un program POCU, în cadrul căruia se vor crea și 5 locuri de muncă. ”Noi vrem să dezvoltăm și un program social de îngrijire la domiciliu, pe lângă serviciile sociale și medicale oferite în cadrul centrului. Prin acest proiect o să creăm locuri de muncă, adică o să angajăm personal care să lucreze în acest centru”, a mai spus Mădălin Ungureanu.

Vizualizări: 1,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: