Social

Ursul prins în laț, momentul eliberării - VIDEO EMOȚIONANT

Momentul eliberării ursului prins în laț vineri, în comuna gorjeană Crasna, a fost unul emoționant. Ursul de 400 de kilograme a fost adormit cu nu mai puțin de cinci doze de tranchilizant.

Ursul a fost descoperit vineri dimineața de un jandarm aflat în timpul liber. Autorităţile au intervenit şi au reuşit eliberarea ursului, iar apoi relocarea acestuia la o distanţă de 20 de kilometri de localitatea respectivă. “Cu ajutorul lucrătorilor silvici şi al celor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Ariile Naturale Protejate am identificat o zonă potrivită pentru relocare în condiţii de siguranţă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru urs, situată în mediul montan la aproximativ 20 km distanţă de satul Crasna din Deal”, a mai precizat Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis un semnal RO-ALERT pentru înştiinţarea tuturor locuitorilor comunei Crasna despre relocarea ursului în zona montană. Ursul fusese prins în laț la doar câteva sute de metri de zona locuită.

Poliția a deschis dosar penal pentru braconaj. 

Vizualizări: 8,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: