Actualitate

Gaze naturale în două comune din Gorj

S-au asociat ca să aibă șanse de reușită! Două localități din județul Gorj au depus un proiect comun de introducere a gazelor în satele componente. Este vorba despre comunele Bălănești și Mușetești. 

Proiectul va fi finanțat prin programul Anghel Saligny și are o valoare de aproximativ 65 de miliarde de lei vechi.

"Introducerea gazelor în localitatea Bălănești este o promisiune pe care le-am făcut-o alegătorilor încă din primul mandat, însă abia acum avem șanse de reușită. Am decis să încheiem un parteneriat cu primăria Mușetești pentru a avea un punctaj mai bun, iar șansele de a primi banii să fie mai mari. Se pare că așa o să reușim și o să introducem gazele naturale în aproape toată comuna, mai puțin într-un singur sat, acolo unde numărul mic al gospodăriilor nu permite extinderea rețelei", a afirmat Ovidiu Pugan, primarul comunei Bălănești. 

Pentru ca o localitate să poată depune de una singură, un astfel de proiect este nevoie să aibă cel puțin 1000 de branșamente. Prin urmare, comunele mici nu au nicio șansă. Astfel, parteneriatul rămâne singura soluție. 

"Noi am mai încercat și de unii singuri, dar nu am reușit. Ideea unui parteneriat am avut-o încă din 2019, dar a fost mai greu să convingem localitățile învecinate. Inițial am dorit să cooptăm și Crasna, după care ea s-a retras pentru că îndeplinește condiția celor 1000 de branșamente. Acum, se pare că o să reușim și noi să atingem acest obiectiv. În funcție de suma totală ce va fi alocată, o sa vedem cât o să extindem rețeaua de gaze naturale. Eu mi-aș dori să fie prin toată comuna, dar vedem la final. Nevoie este, asta e clar. Avem fabrică de pâine, instituții publice, la toate se consumă o cantitate mare de combustibil solid pe timpul iernii", a afirmat Cosmin Băban, primarul comunei Mușetești.

Vizualizări: 10,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: