Actualitate

Motrenii au adunat datorii de trei milioane de euro la UATAA

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru face un apel disperat la populație să mai achite din datorii. Sezonul rece bate la ușă și uzina nu poate furniza căldură populației, dacă nu face rost de bani.

“Reamintim Asociațiilor de Proprietari și locatarilor branșați la sistemul de căldură centralizat faptul că furnizarea agentului termic pentru încălzire depinde strict de modul în care își achită datoriile restante.

Precizăm că, în situația în care nu se vor intensifica încasările și nu se vor vira (către UATAA) sumele de bani necesare achiziționării combustibilului necesar pornirii, nu vom putem livra agent termic, indiferent de temperaturile înregistrate”, anunță uzina într-un comunicat.

Peste 15 milioane de lei era datoria de la finalul lunii august. “Menționăm că sumele achitate de Asociații în lunile de vară au asigurat numai plata energiei electrice consumate și parțial a combustibilului, reparațiile și celelalte cheltuieli fiind asigurate din economiile unității din perioada de iarnă”, mai precizează UATAA Motru.

Subvențiile primite în decembrie 2022 au fost folosite în procesul de producție din iarna precedentă.

“Informăm populația că numai combustibilul pentru o lună de iarnă se ridică la suma de 2.600.000 lei, iar dacă până la 15 octombrie 2023 Asociațiile de Proprietari nu virează sumele necesare pentru achiziționarea cel puțin a combustibilului pentru o jumătate de lună (1.300.000 lei) unitatea noastră nu va putea începe furnizarea agentului termic indiferent de temperaturile înregistrate.

Facem apel la datornici cât și la reprezentanții Asociațiilor de Proprietari să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că funcționarea în perioada următoare depinde strict de dumnealor”, se mai arată în comunicat.

Cele mai vechi facturi neachitate sunt din 2013, adică de acum zece ani.

Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: