Actualitate

Tot mai mulți pensionari reangajați în termocentrale

Complexul Energetic Oltenia a anunțat că a reangajat în jur de 50 de pensionari, dar la termocentrala Craiova, externalizată din CEO, deja jumătate din angajați ar fi și pensionari.

În minerit nu a fost valul de pensionări pe Legea 197 atât de mare, pentru că salariații carierelor minere au avut tot timpul grupă de muncă și aveau deja o reducere de câțiva ani a vârstei de pensionare. Și la Termocentrala Rovinari s-a păstrat grupa a doua de muncă.

În schimb, la Turceni, Ișalnița și Craiova, unde în mod greșit salariații au avut timp de două decenii încadrare în condiții normale de muncă, Legea 197 a produs o plecare accelerată la pensie, a tuturor celor care au peste 52 de ani.

Pentru că ținta companiei este închiderea termocentralelor pe cărbune, nu prea se fac angajări în rândul tinerilor, ci se merge pe reangajarea celor pensionați. La Craiova II, din 520 de angajați, nu mai puțin de 200 ar fi pensionari. Numai de la 1 septembrie au fost 50 de decizii de pensionare din care 41 au revenit la serviciu și cumulează pensia cu salariul.

 

Vizualizări: 2,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: