Social

Urși surprinși pe Transfăgărășan, de câțiva turiști gorjeni

Câțiva turiști din Gorj care tranzitau duminică șoseaua Transfăgărășan au avut parte de o surpriză. Pe marginea șoselei, câțiva ursuleți priveau pașnici la buna desfășurare a traficului. 

Turiștii gorjeni au oprit mașinile și au admirat animalele care, după spusele acestora, au fost foarte pașnice. Gorjenii au urcat imaginile pe rețelele de socializare. 

Întâmplarea a făcut deliciul participanților la trafic, mai multe mașini oprind în zonă pentru a arunca pe geam mâncare animalelor sălbatice și a le fotografia. 

Urșii au fost surprinși în zona de după barajul Vidraru, pe sensul de coborâre spre Curtea de Argeș.

Dacă turiștii se bucură de prezența urșilor, nu este și cazul localnicilor din zonele în care animalele sălbatice ajung tot mai frecvent. Peste 200 de localnici din Băile Tuşnad au participat vineri seara la un marş prin care au dorit să atragă atenţia asupra situaţiei disperate în care se află, în contextul în care urşii sunt prezenţi în staţiune în fiecare zi, intră în case, în pensiuni sau merg pe străzile din oraş.

Până la urmă de vină suntem tot noi, oamenii, care asistăm neputincioși la defrișarea masivă a pădurilor, acesta fiind principalul motiv pentru care urșii ajung în zone locuite.

Vizualizări: 2,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: