Social

S-a găsit personalul necesar pentru bazinul de înot

Bazinul de înot de la Târgu Jiu se va deschide la 1 iunie după ce s-a găsit personalul calificat de care era nevoie pentru a putea obține autorizațiile de funcționare pentru acesta. 

Primarul Marcel Romanescu a precizat că s-au înscris trei persoane la concursul organizat de Edilitara pentru posturile de salvamari. „Nu ne-am grăbit pentru că a apărut această problemă a salvamarilor dar acum avem trei salvamari înscriși pe cele trei locuri. Avem avantajul că în cadrul societății este și o doamnă care s-ar putea să se înscrie la concurs pentru un post de coordonator, cred că s-a și înscris, o doamnă care deține și acest certificat da salvamar. Așa că acoperim în totalitate cele patru posturi cu un astfel de certificat de care aveam nevoie. Inclusiv doamna care va coordona tot ce înseamnă administrare a bazinului, poate fi luată în calcul pentru că va avea un program fix, de la ora 8 la ora 16, dacă va promova concursul, și va putea, deținând acel certificat să acopere golul pe care îl aveam”, a explicat edilul întârzierea dării în folosință a bazinului. 

Bazinul de înot va funcționa cu patru salvamari în plus, față de ceea ce are organigrama societății Edilitara pentru că, în rest vor fi persoane pe care Edilitara le are deja angajate și vor deservi activitatea de la bazinul de înot, a mai precizat primarul explicând de ce s-a delegat activitatea de administrare a bazinului către Edilitara: „Acesta a fost și motivul pentru care am delegat coordonarea activității de la bazin pentru societatea Edilitara, pentru că acolo există electricieni și chimiști, oameni care pot să pună în funcțiune acest bazin în parametrii optimi. În condițiile în care bazinul rămânea la Primăria Târgu Jiu însemna un surplus de cheltuieli pentru bugetul local. Am luat această hotărâre și din considerentul că, dacă scoteam la concurs aceste posturi, riscam, așa cum s-a întâmplat acum, să rămânem cu ele blocate și, în felul acesta, bazinul să rămână mult timp de acum încolo închis”. 

Astfel, termenul de 1 iunie, ultimul anunțat pentru deschiderea bazinului rămâne în picioare pentru inaugurare. Până atunci se vor finaliza toate angajările de la Edilitara și vor fi aprobate toate documentele necesare pentru a deschide în cele mai bune condiții bazinul de înot.

Vizualizări: 863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: