Actualitate

Rușeț: Noi emitem documentele așa cum le avem în arhivă

CE Oltenia a întărit departamentul de Resurse Umane, pentru a putea elibera miile de adeverințe de vechime solicitate de salariați în această perioadă. “Complexul Energetic Oltenia își îndeplinește toate obligațiile pe care le are față de salariații săi în ceea ce privește eliberarea documentelor necesare în vederea depunerii dosarului de pensionare”, a spus Ion Rușeț, consilier al Directoratului.

Încă sunt neclarități legate de noua lege prin care minerii și energeticienii ar putea ieși la pensie la 52 de ani. “Eliberarea documentelor are în vedere perioada lucrată, în condițiile în care a lucrat fiecare înainte de intrarea în vigoare a legii. Adică noi nu putem să eliberăm un document în sensul în care, înainte de data de 18 august 2021, un coleg care a lucrat în carieră a avut condiții speciale. Nu, noi emitem documentele așa cum le avem în arhivă”, a mai spu Ion Rușeț la Gorj TV.

Directoratul CE Oltenia a dispus constituirea unei comisii, care să stabilească cine se încadrează în condițiile speciale de acum încolo, pe noua lege. “Vor fi nominalizate locurile de muncă în care sunt condiții speciale”, a mai spus consilierul Directoratului.

Estimările sunt că în jur de 3.600 de salariați ai Complexulu Energetic Oltenia vor depune dosarele de pensionare în această toamnă. Dacă vor fi aprobate sau nu, vom afla undeva la începutul lunii octombrie, cel mai târziu.

Vizualizări: 4,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: