Actualitate

Acționarii CEO au aprobat divizarea societății

Adunarea Generală Extraordinară a Complexului Energetic Oltenia a aprobat în ședința din 28 august începerea operațiunilor privind divizarea societății.

Partea care ține de Sucursala Electrocentrale Craiova II va fi separată de Complexul Energetic Oltenia. Ulterior, noua societate ar putea fuziona cu termoficarea din Craiova, în vederea asigurării în continuare a agentului termic.

CET Craiova 2 este una dintre cele patru centrale ale Complexului Energetic Oltenia, alături de Rovinari, Turceni și Ișalnița. Unitatea de producție dispune de două grupuri de 150 MW, în cogenerare, și două CAF (cazan apă fiebinte), cu capacitate de câte 100 Gcal/oră, cu care asigură agentul termic ce alimentează sistemul centralizat de termoficare al Craiovei. Externalizarea sucursalei este inclusă în planul de restructurare al CEO.

Termocentrala Craiova II are deja făcut studiul de fezabilitate pentru a trece de la grupurile pe cărbune la grupuri pe gaze. Interesant este că 300 din cei 400 de salariați prodictivi ai termocentralei îndeplinesc condițiile de pensionare pe noua lege.

Iată ce comunica acum un an Complexul Energetic Oltenia cu privire la externalizarea unei termocentrale: “Divizarea Sucursalei Craiova II din Complexul Energetic Oltenia presupune crearea unei noi companii ce va rezulta prin fuziunea Sucursalei Craiova II cu Societatea de termoficare locală. Acționariatul noii companii va fi compus din acționarii actuali ai CE Oltenia și Consiliul Local al municipiului Craiova. (...) Integrarea si modernizarea lanțului de producție, transport și distribuție este singura variantă eficientă economic pentru sectorul energiei termice și care poate fi aplicată la nivel centralizat în municipiul Craiova, aceasta putand beneficia de finanțare din Fondul de Modernizare după anul 2021”.

Vizualizări: 4,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: