Politică

Rușeț acuză oamenii politici de colaborare cu cei care au închis Cariera Roșia

“A fost o acțiune în colaborare cu oamenii politici, trebuie să recunoaștem”. Este declarația lui Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, cu privire la acțiunea în instanță depusă de Bankwatch pentru închiderea Carierei Roșia, închidere care a devenit efectivă la 1 iulie, după ce doi lideri ai USR au sunat la 112 și au cerut poliției să intervină pentru oprirea excavatoarelor.

Rușeț spune că, potrivit planului de restructurare a CE Oltenia, Cariera Roșia este planificată să funcționeze până la final, adică până în 2030 - 2032. “Este atacată pentru că este cea mai eficientă carieră a noastră și deservește Termocentrala Rovinari, care, din punct de vedere a producției de energie, este perla coroanei”, a explicat Ion Rușeț. Dacă nu va fi redeschisă cariera, cu toții vom simți o creștere a prețului la energie.

Consilierul Directoratului a spus că nu este o coincidență faptul că Octavian Berceanu, candidat la președinția USR, a susținut închiderea Carierei Roșia. Rușeț a spus că se așteaptă și la alte acțiuni ale acestuia în următoarea perioadă.

 

 

Vizualizări: 2,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: