Politică

Demisie la ISJ Gorj. “Nu am niciun regret că părăsesc această funcție”

Liberala Dana Constantinescu a confirmat astăzi demisia din funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Aceasta a spus că a avut o funcție solicitantă și că a fost surprinsă de multe probleme ivite. “Suntem profesori, atunci când intrăm în sala de clasă știm ce avem de făcut, nu suntem puși în fața unor probleme noi. În momentul în care un profesor deține o funcție într-un inspectorat școlar, această chestiune presupune un domeniu absolut nou, o ocupație cu care nu a mai intrat în contact decât din cealaltă parte a baricadei. Nu este ușor să te ocupi de toate problemele dintr-un județ”, a spus Dana Constantinescu.

Spune că a surprins-o cel mai mult lipsa interesului pentru elevi. “Sunt probleme multiple în școli, nu doar de ordin administrativ, sunt probleme între elevi, între profesori și elevi, uneori între profesori. (...) Cel mai mult m-a surprins lipsa interesului pentru elevi”, a spus Constantinescu.

Aceasta a precizat însă că a descoperit și profesori sau directori de școli dedicați profesiei.

“De când am preluat această funcție de inspector general, în 16 februarie 2021, interesul meu major a fost segmentat în trei părți: elevul, legalitatea și comunicarea”, a mai spus fosta șefă a ISJ Gorj.

Dana Constantinescu a spus că i s-a cerut de multe ori ajutorul, dar l-a acordat doar atunci când era vorba de ceva legal.

Constantinescu a spus că nu este un om care să țină în mod dezonorant de o funcție și că nu va intra în concediu sau nu va da în judecată ministerul de resort, câtă vreme există o persoană care își asumă funcție. “În această dimineață am trimis demisia mea, la fel a făcut și domnul inspector adjunct Marius Stroie. Nu am niciun regret că părăsesc această funcție”, a mai spus fosta șefă a ISJ Gorj.

 

Vizualizări: 6,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: