Actualitate

Câți salariați va avea CE Oltenia la finalul anului

Complexul Energetic Oltenia prognozează că va avea la finalul anului un număr de 8.980 de salariați. Asta deși numărul de angajați mediu din acest an este de 11.625, asta și ca urmare a sutelor de angajări temporare făcute în luna mai a acestui an.

Este imposibil ca termocentralele și carierele miniere să poată funcționa cu atât de puțini oameni, astfel că este foarte probabil că o parte din cei plecați să fie reangajați și după 1 ianuarie cu contracte pe perioadă determinată. Dar, CE Oltenia trebuie să aibă grijă ca măcar pe hârtie să respecte angajamentele asumate prin planul de restructurare.

Tot mai multe voci solicită amânarea aplicării planului de restructurare, în noul context energetic mondial, care este unul de criză, dar demersuri concrete nu face nimeni în acest sens. 

O amânare cu cinci ani ar fi una de bun simț, pentru că în mod clar compania gorjeană nu va putea construi până în 2026 cele două grupuri pe gaze și opt parcuri fotovoltaice. Nici nu s-a apucat de ele, dar nici dacă ar avea mâine banii nu le-ar putea face în atât de puțin timp, că nu suntem chinezi.

 

Vizualizări: 2,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: