Actualitate

Termocentrala Rovinari a produs mai mult decât celelalte trei

Complexul Energetic Oltenia are patru termocentrale pe cărbune, dar numai una lucrează la patrametri. Este vorba de termocentrala din Rovinari, care a produs mai mult decât cele de la Turceni, Ișalnița și Craiova II la un loc.

“Din totalul energiei produse de CE Oltenia, energia produsă la Rovinari acoperă un procent de peste 50%, cu respectarea tuturor condițiilor de mediu impuse de legislația europeană și națională în vigoare, grupurile energetice aflate în operare fiind conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate și pregătite să îndeplinească inclusiv noile condiții valabile din august 2021”, a transmis compania într-un comunicat.

De altfel, acum câteva zile și liderul sindical Manu Tomescu spunea că termocentrala din Rovinari mai ține în viață compania. „Noi protestăm pentru grupa de muncă, dar acum Termocentrala Rovinari, unde eu lucrez, ține în viață compania. Noi mergem la capacitate maximă, cu toate grupurile pe care le avem în exploatare le avem în funcțiune, bagă în Sistemul Energetic Național. Rezervă la fondul de salarii nu mai e că s-a dus, de la creșteri salariale luați-vă gândul, ni se spune, dar ce vină avem cei 3-4000, câți lucrăm în zona Rovinari, de exemplu, în termocentrală și cariere, ce vină au oamenii ăștia că noi am mers la capacitate maximă, fără să fim pe pierderi. Cine poate să privească în ochi acei oameni și să le spună să-și ia gândul de la creșteri salariale?”, era declarația lui Tomescu.

Grupul 6 de la Rovinari a bătut chiar un record, 5.506 ore de funcționare fără întrerupere.

Vizualizări: 3,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: