Actualitate

CE Oltenia, patru decese în patru săptămâni

Încă un salariat al Complexului Energetic Oltenia a murit în această săptămână. Este vorba de un bărbat de 52 de ani, vulcanizator la Cariera Lupoaia, care s-a stins din viață vineri dimineața. Acesta s-a infectat cu noul coronavirus, care i-a fost fatal pe fondul unei boli pulmonare preexistente.

În această săptămână a mai murit un miner de doar 39 de ani, de la Cariera Pinoasa, acesta suferind de o boală incurabilă.

Minerii care protestează în Piața Prefecturii, pentru a cere reducerea vârstei de pensionare, spun că au murit patru colegi ai lor din CE Oltenia în cele patru săptămâni de protest.

Statisticile arată că, în fiecare an, mor între 30 și 60 de salariați ai CE Oltenia, din diferite motive. Societatea are în jur de 12.000 de salariați, cei mai mulți muncind în condiții grele. Mulți abia dacă apucă doi-trei ani de pensie, spun cei care protestează.

Federația Energetica a cerut recent simplificarea procedurilor specifice recunoașterii, semnalării și declarării bolilor profesionale.

Vizualizări: 2,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: