Actualitate

Legea pentru pensionarea minerilor și energeticienilor are două avize favorabile

Proiectul de lege care ar urma să permită pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor a primit două avize favorabile în Camera Deputaților, dar încă așteaptă aviz de la cele mai importate comisii.

Au dat aviz pozitiv Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, dar și Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale. 

Sunt în așteptare avizele de la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, Comisia pentru industrii şi servicii, dar și Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.

De asemenea, este așteptat raportul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, care avea termen 1 martie, dar nu a fost respectat.

Liderul sindical Manu Tomescu a anunțat că, joi seara, proiectul a fost pus pe ordinea de zi a Comisiei de Muncă și Protecție Socială, din Camera Deputaților.

“Probabil în perioada imediat următoare se vor dezbate amendamentele depuse de deputații celor 3 partide parlamentare din Gorj. Lupta noastră pentru recâștigarea grupei de muncă continuă, dar aveam nevoie de susținerea dumneavoastră, a tuturor minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia”, a spus Tomescu, cerându-le colegilor să se alăture pichetării care are loc de patru săptămâni la Prefectura Gorj.

Vizualizări: 4,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: