Actualitate

Rușeț a comentat greva minerilor de la Jilț Sud

Conducerea Complexului Energetic Oltenia nu a fost preavizată de această acțiune și nu are lista revendicărilor, a spus Ion Rușeț, consilier al Directoratului, după greva de avertisment a minerilor de la Cariera Jilț Sud, care a avut loc luni dimineața.

“Asemenea acțiuni care sunt în afara legii sunt de natură să afecteze interesul Complexului Energetic Oltenia, dar mai ales interesul pe care îl au salariații”, a spus Ion Rușeț la Radio Infinit.

Acesta afirmă că nu poate spune dacă a fost o acțiune spontană. Rușeț a constatat însă, pe paginile de socializare, că liderii sindicali au fost destul de contestați de salariați, după ce au semnat o minută cu parlamentarii puterii, prin care și-au asumat rezolvarea în câteva luni a revendicării privind pensionarea la 52 de ani a minerilor și energeticienilor.

Sindicaliștii de la Cariera Jilț Sud au mai cerut la protestul de luni dimineața, pe lângă pensionarea anticipată, majorarea salariului cu 500 de lei. Oferta companiei este de 250 de lei, majorare care să se aplice de la 1 ianuarie, procesul de negociere urmând să înceapă pe 20 decembrie. 

Vizualizări: 4,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: