Actualitate

Grevă de avertisment la o carieră minieră

Luni dimineața a fost rândul minerilor de la cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia să intre în grevă de avertisment, după ce proteste similare au fost joi și vineri la carierele Lupoaia și Jilț Nord. Oamenii stau în sala de apel sau lângă utilaje.

Minerii le cer politicienilor să își țină promisiunile și să creeze cadrul normativ pentru pensionarea la 52 de ani a celor care au lucrat în condiții grele.

Pentru cei care vor să știe cam cum arată acum carierele miniere, după câteva zile de ploaie, vă spunem că vorbim de o întindere nesfârșită de nămol, care se prinde pe bocanci și uneori trece peste, făcând aproape imposibil mersul de la un utilaj la altul. Că mijloace de transport în cariere, pentru muncitorii de rând, nu mai sunt de mult timp.

Parlamentarii puterii au făcut un grafic cu liderii marilor federații sindicale și au promis că o lege în acest sens va fi aplicabilă în februarie. Nu ar mai fi mult până atunci, doar că oamenii și-au pierdut încrederea, pentru că au mai fost mințiți.

actualizare: Liderii sindicali Adrian Marciuc și Ion Popescu au mers în sala de apel, pentru a sta de vorbă cu protestatarii.

Revenim cu detalii.

Vizualizări: 4,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: