Politică

Romanescu: Am auzit că au fost ceva gunoaie în fața Primăriei  - VIDEO

"Am auzit că au fost ceva gunoaie în fața Primăriei!" E reacția lui Marcel Romanescu după show-ul electoral urât mirositor, regizat de PNL la ușa Primăriei Târgu Jiu. Romanescu spune că a fost încălcată legea și instituțiile de mediu ar trebui să analizeze desfășurarea acțiunii. 

Liberalii, în frunte cu regizorul de comedii eșuate, Ion Iordache, și candidatul Iulian Popescu, au dus mai mulți saci cu gunoaie pe care le-au adunat din Pandurașul la ușa Primăriei. "Am auzit că au fost ceva gunoaie în fața Primăriei. Nu am putut să intervin. Instituțiile abilitate își vor face datoria. Nu știu dacă a fost încălcată legea, dar Politia Locala, Garda de Mediu, Apele Romane trebuie sa vadă dacă legislația a fost încălcată că au fost aduse gunoaie pe domeniul public în municipiul Târgu Jiu. Sunt mult mai multe aspecte care încalcă legea: au fost transportate gunoaie cu mijloace de transport neautorizate, e o problema a Gărzii de Mediu, și ca au fost depozitate chiar și pentru o perioada scurta de timp pe domeniul public al municipiului Târgu Jiu", a spus Romanescu la Radio Infinit.

 

Edilul a profitat de ocazie să scoată în evidență că zona Pandurașul e ecologizată periodic, dar mereu se umple de gunoaie, deșeuri pe care chiar cei care locuiesc în zonă le aruncă pe unde apucă. Amenzi se dau, dar degeaba. Nu le plătește nimeni. 

 

"Nu duce nimeni gunoi în Pandurașul cu excepția celor care locuiesc acolo. Ca reprezentant al autorității publice locale, m-am săturat să ecologizez acele zone pe bani publici. Cetățenii din acea zonă au fost sancționați de Poliția Locală și suma se ridică la 80 de mii de lei, dar nu le plătesc niciodată", a mai punctat primarul.

Depășind momentul lor electoral, lucrurile trebuie privite obiectiv. Avem câteva zeci de familii de rromi care se presupune că trăiesc în sărăcie, nu au contracte cu Polaris și, cu toate că există containere în zonă, aruncă gunoaiele pe unde le vine lor. 

Pe raționamentul ăsta, și cele câteva sute de familii de români care suferă de sărăcie ar trebui să nu mai plătească nici ei și să arunce boarfele cu gunoaie de pe geam. Nu? 

Vă trimit niste ani înapoi, când în 2017 - 2018 Romanescu a dispus să fie montate apometre in cartierele de rromi!!! Deranj mare... gălăgie...dar la acest moment toți plătesc apa.  (Târgujienii plătiseră destul pentru ei) 

În concluzie, eliminarea cauzei vine tot din interiorul comunității, singurii care se pot impune în eliminarea fenomenului fiind colocatarii care nu o să suporte nesimțirea unora la infinit. Nimic mai simplu!

A nu se omite faptul că acolo sunt proprietăți private, iar intervenția de igienizare din bani publici nu este pe placul tuturor cetățenilor din municipiul nostru. Mai ales când azi le faci curat și într-o săptămână e gunoiul la loc. Vă prezentăm și un video, locație cu două containere imense, dar cu toate acestea aruncă gunoiul pe jos. Deci...

Vizualizări: 4,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: