Politică

Sesizează nereguli la depozitul de azbociment

Partidul Alianța Oltenilor semnalează instituțiilor de mediu problema vechiului depozit de deșeuri de azbociment de la marginea orașului. Zona e afectată de alunecări de teren dinspre acesta și depozitul de deșeuri menajere. Între cele două e o diferență de nivel de aproape 30 de metri.

 

Deșeurile depozitate aici provin din funcţionarea fabricii de azbociment și fabricii de ciment. “S-a produs o excarpatie de mari dimensiuni in depozitul neprotejat de reziduuri din azbociment care a creat o pantă de scurgere a apei pluviale direct către zona Depozitului conform de deşeuri, dar care a creat și condiţii favorabile pentru levigarea masei de hidroaluminosilicati de calciu și hidroxid de calciu parţial carbonatat și alte reziduuri”, transmite Alianța Oltenilor într-un comunicat de presă citând un raport al Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.

 

România a interzis, la 1 ianuarie 2007, toate activitățile de comercializare și utilizare a azbestului și a produselor care conțin azbest pentru că s-a dovedit că azbestul cauzează cancer și putem fi expuși atât prin inhalarea particulelor de praf de azbest, cât și prin consumarea apei contaminate.

 

Pentru că acest depozit ar putea dăuna sănătății târgujienilor, Alianța Oltenilor vor să afle de la autoritățile de mediu unde sunt deversate apele contaminate de deșeurile de azbociment, dacă aerul din zonă e poluat din această cauză și ce lucrări ar trebui să se facă pentru ca depozitul de deșeuri de azbociment să fie conform.

Vizualizări: 704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: