Actualitate

Foștii salariați ai CE Oltenia au devenit șomeri

Circa 150 de salariați disponibiliați din Complexul Energetic Oltenia și-au depus dosarele de șomaj. Este vorba de o parte din salariații concediați colectiv la 1 iulie care vor beneficia de ajutor de șomaj și venit de completare timp de până la doi ani.

La 1 iulie au plecat din companie, cu plăți compensatorii, 716 salariați, din care 590 cu domiciliul în județul Gorj.

Cei care au mai avut o lună - două până la pensie este posibil să nu își mai fi pierdut timpul cu actele pentru șomaj.

Guvernul a alocat fondurile pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la CE Oltenia. „Se aprobă alocarea sumei de 6.820 mii lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. în condițiile Planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii” , se arată în hotărâre.

Venitul lunar de completare va fi acordat pe o perioadă de 12 luni, pentru persoanele care au avut o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani și până la 10 ani, 20 de luni, pentru persoanele care au avut o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani și până la 15 ani, 22 de luni, pentru salariații care au avut o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani și până la 22 de ani și 24 de luni, pentru salariații care au avut o vechime în muncă de cel puțin 22 de ani.

Beneficiare ale venitului lunar de completare vor fi 480 persoane de la CE Oltenia.

Vizualizări: 6,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: