Diaspora

Riscăm să “cedeze”! Centralele electrice din Texas funcționează fără oprire

Texas produce și consumă mult mai multă energie electrică decât orice alt stat din SUA. Acesta generează aproape de două ori mai multă energie electrică decât următorul stat cel mai mare generator, Florida.

Pe măsură ce căldura arzătoare din Texas duce cererea de energie la maxime record, operatorul de rețea al statului ordonă centralelor să funcționeze într-un ritm istoric, forțându-le să amâne întreținerea pentru a continua să producă electricitate. Acest lucru a ajutat să mențină luminile aprinse, deocamdată, dar concentrarea pe termen scurt pune și mai mult stres pe un sistem care este deja întins aproape de limită.

"Acum, există preocupări tot mai mari cu privire la cât timp pot menține centralele electrice ritmul, funcționând fără oprire", declară Michele Richmond, director executiv al Texas Competitive Power Advocates.

Electric Reliability Council din Texas, așa cum este cunoscut oficial operatorul, a cerut 2.890 de ore de RUC la nivelul întregului sistem în prima jumătate a acestui an. Aceasta înseamnă de trei ori mai mult decât cele 801 de ore din prima jumătate a anului 2021, potrivit datelor de la monitorul independent al pieței Ercot furnizate de Richmond. Pentru tot anul 2020, au fost 224 de ore RUC.

Chiar dacă, în urmă cu doi ani, SUA luau în discuție eliminarea treptată a producție energetice pe cărbune, situații precum înghețul mortal din februarie 2021, când sistemul energetic a fost îngenuncheat, a dus la o răzgândire a factorilor de decizie.

P.S.: Propun să facem cadou un PNRR Statelor Unite ale Americii. Cu tot cu Ghinea la pachet și cu "geniile" USR. Pentru a nu face discriminări, livrăm si guvernul oneros! Asta să simtă și americanii ce înseamnă strategie impusă si aplicată de altii!!!  Am omis. Si Ursula șefă de trib!

Vizualizări: 2,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: