Diaspora

Făcurăm pe dracu! Combustibilul rusesc interzis în Europa ajunge în Orientul Mijlociu

Exporturile uriașe de motorină și alte produse combustibile ale Rusiei, care sunt evitate de mulți în Europa, se îndreaptă rapid către o nouă destinație: Orientul Mijlociu.

Fluxurile către Orientul Mijlociu din Rusia au crescut în fiecare lună din februarie, când a început războiul din Ucraina. 

Au atins 155.000 de barili pe zi în iunie, potrivit datelor Vortexa Ltd., compilate de Bloomberg. În schimb, importurile Europei au scăzut cu 30% în această perioadă.

Importurile din Orientul Mijlociu din Rusia sunt pe cale să depășească recordul din iunie, cu sosiri depășind 220.000 de barili pe zi în perioada 1-11 iulie, arată datele Vortexa.

Majoritatea importurilor din Orientul Mijlociu din Rusia sunt de păcură - un rest din procesul de rafinare și adesea folosit în producerea de energie și transportul maritim. 

Acestea includ și benzină, carburanți de tip jet și diesel, precum și produse mai puțin cunoscute, arată datele Vortexa.

Importurile de produse petroliere în Orientul Mijlociu din Rusia au atins luna trecută cel mai mare de la începutul anului 2016. Peste o treime a mers către centrul de comercializare și stocare a petrolului din Fujairah.

Urmărirea a ceea ce se întâmplă cu combustibilul de origine rusă, odată ce este descărcat la Fujairah, nu este ușoară, potrivit Koen Wessels, analist senior de produse petroliere la Energy Aspects Ltd. După ce intră într-un rezervor, poate fi amestecat cu alt petrol, ceea ce face dificilă urmărirea moleculele rusești, a spus el.

Așa că restricțiile puse de Uniunea Europeană cu privire la petrolul rusesc nu fac decât să distrugă economia, să crească prețul energiei, să sărăcească populația, iar singura problemă creată Rusiei a fost aceea de a-și căuta alte piețe.

Vizualizări: 2,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: